JR ADVIES & BEGELEIDING
onderscheidende hulpverleningJR Advies & Begeleiding

Jezus Redt mensen door hen
te Adviseren en te Begeleiden

mail: jrab@jrab.nl
Home pagina

Genesis

Exodus

Jozua

De vier Evangelien I

De vier Evangelien II

Openbaring

De brieven van Paulus (I)

De reden waarom ik deze Bijbelbeschrijvingen 'mijn mijmeringen' heb genoemd is omdat het ten eerste mijn persoonlijke mijmeringen zijn en ten tweede omdat het gedachten zijn die ik de vrije loop laat. Mijn mijmeringen zijn niet altijd even theologisch onderbouwd want dan zou het een Bijbelstudie zijn. Bij mijn mijmeringen gaat het ook niet over goed of fout, over gelijk hebben of ongelijk hebben.

Ik had voor mijn verjaardag in 2013 een nieuwe Bijbel gekregen in een vertaling die ik nog niet kende, namelijk de Herziene Staten Vertaling (HSV). En ik besloot om de Bijbel weer eens opnieuw te gaan lezen. Van A tot Z en nu in de HSV.

Maar al tijdens het eerste hoofdstuk van het Bijbelboek Genesis kwamen er zoveel vragen in mij op dat ik besloot om mijn gedachten gewoon te volgen en datgene wat ik dacht over een bepaald Bijbelgedeelte of Bijbelvers gewoon eens op papier te zetten. En zo ontstond een eerste versie van mijn mijmeringen. Per vers een gedachtenopsomming.

Op dat moment had ik nog helemaal geen gedachten om er een boek van te maken. Het waren immers mijn mijmeringen. Wat zou een ander daar aan hebben? Maar toen ik op deze wijze alle hoofdstukken van het Bijbelboek Genesis op papier had gezet begon ik een lijn te zien. De gedachten over de verschillende verzen zou ik ook in een leesbaar verhaal moeten kunnen zetten. En zo gezegd, zo gedaan. Mijn mijmeringen bij het Bijbelboek GENESIS was geboren!

Na mijn mijmeringen bij het Bijbelboek GENESIS ging ik door met mijmeren, en vandaag de dag mijmer ik nog steeds.

Op deze pagina kunt u door het aanklikken van de één van de buttons aan de linkerkant van het scherm het betreffende boek on-line gratis lezen.Bent u geinteresseerd in de boeken (in hardcover-uitvoering - genaaid): stuur dan een email naar jrab@jrab.nl met daarin opgenomen uw naam, adresgegevens en welk(e) boek(en) u wenst. Wij sturen u dan een factuur met het aankoopbedrag incl. BTW en verzendkosten. Wanneer wij uw betaling hebben ontvangen, zullen wij uw bestelling binnen drie werkdagen naar u opsturen